Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Válasz hozzászólás írása Zöldkártya fórum 10923 számú bejegyzésére
részletek »

Válasz üzenet írás Zöldkártya fórum 10923 számú bejegyzésére

Írd le véleményed, tapasztalataid a(z) Zöldkártya fórumon. Kérdezz bátran másoktól! Kellemes fórumozást kívánunk!
Fórum
Itt vagy: zoldkartya.tlap.hu » zoldkartya.tlap.hu fórum » írás a fórumra

Új hozzászólás küldés

*
Neved
*
Üzeneted
15000 karaktert írhatsz még
Kép
(.jpg, .gif, .png formátum)
Küldés
Válasz üzenet küldése Motorhome hozzászólására
Megszűnik a zöldkártya
2009. 07. 17. 17:25:12
Magyarországon is megszűnik a zöldkártya januártól. A módosítás szerint kettő-kettő és fél éves átállási ideje van a mintegy 1500 szerviznek, hogy vagy felfejlessze magát műszaki vizsgaállomássá, ami kb. 10-15 millió forintos pluszkiadást jelent szervizenként, vagy marad kis szerviz, de akkor jelentős ügyfélkörtől esik el. A zöldkártya-készítés egyébként jó üzlet, mert egy műszaki vizsgáztatás ideje alatt ebből 15 is elvégezhető, átlagban 6000 Ft per autó áron.
Január elsejétől a zöldkártya fokozatosan beépül a műszaki vizsgáztatásba. Ezzel a kisebb szervizek ügyfeleket veszíthetnek.Az országban kb. 1500 olyan kisebb műhely van, ahol környezetvédelmi mérést igen, de műszaki vizsgáztatást nem tudnak végezni.Egy műszaki vizsgáztató állomás kiépítéséhez sok minden kell. Nagyobb a helyigénye, új eszközöket kell vásárolni, új, szakképzett dolgozókat kell felvenni, és új minősítési szabályoknak is meg kell felelni. A szakhatóság szerint a változtatásra szükség van„Nem tehettük meg, hogy nem lépjük meg, mert egyszerűen rendszeridegenné vált, hogy két eljárás, két díjért, két külön helyen” – mondta Lovasi Károly Róbert, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnökhelyettese.


Az autósok jól járnak, gyorsabb lesz az ügyintézés, egy helyen egyszerre mindent el lehet végezni, ráadásul az eddigi 20 ezres műszaki vizsga ára 17 ezerre csökken, amiben a környezetvédelmi vizsgálat is benne van.Az átállás a tervek szerint kettő-kettő és fél évig tart, amíg a műszaki vizsga és a zöldkártya érvényességi ideje összehangolódik. Ezalatt a kisebb cégek még végezhetnek környezetvédelmi méréseket, és a rendszámra ragasztott érvényességi matrica is megmarad. A zöldkártya papír viszont megszűnik január elsejétől.
Tuti menü